כל מה שחם בענף ! אמין, מקצועי ומקיף יותר.
כל יום שני, מדי שבוע
ניוזלטרים נוספים מהענף :
23/08/2017
ניסויים בקד"מ בבני אדם
המדור סוקר מגמות, פרוייקטים ורעיונות מקוריים בתחומי הקד"מ, האירועים והשיווק בחו"ל.
חפש בכתבות:

היכן מתגורר ה"אבו-חומוס" של ישראל?

מאת: חדשות 'מפיק' /
18.07.2011
/ 11:53

ישראלי, לא משנה מאיזו עדה – תנו לו חומוס ופיתות – קניתם אותו. זו לא תחילתה של בדיחה, אלא הבסיס לקונספט של פסטיבל חדש ("מרחבא") של סלטי צבר המזמין את כולכם להתארח בבתיהם של עשרה "מאסטרים" של חומוס בכל הארץ.

 

כל שיחת סלון או משרד איכשהו תמיד מגיעה לשאלה איפה מנגבים את החומוס הכי טוב. אבו-גוש? יפו? או שאולי דווקא השכונתית מפתיעה עם יציקה במרקם אוריינטלי? עשרת המומחים, ערבים כולם, יאפשרו לכם להשיב על השאלות הללו.

 

בשונה מהשנתיים האחרונות, בהן שונעו כמויות אדירות של חומוס למתחם רב משתתפים בניסיון לשבור שיאי גינס ודומיהם, כאן האחריות לנווט אחרי החומוס מוטלת עליכם. רמלה, יפו, דלית אל כרמל, עכו, חיפה, אבו-גוש ופראדיס. בכל אחד מהיישובים הללו תיפתח ב-27 ביולי תחנת טעימות למשך יומיים, החל משעות הצהריים ועד הלילה.

 

את המידע המפורט ניתן למצוא באתר האירוע. בנוסף, כמו בכל פסטיבל מסחרי, יתקיימו פעילויות חווייתיות בתוך הבתים כמו למשל הופעות של להקות וחפלות ערביות מקוריות.

 

שימו לב, הזמנת מקום בכל אחד מהבתים – שכן השטח מוגבל – מתבצעת אף היא באותו אתר. וזה לא בחינם. תג מחיר למנת חומוס: 15-17 שקלים. היקף ההשקעה בפסטיבל: 5 מיליון שקלים.

 

בילי ינקו, מנכ"ל סלטי צבר, "כבר שנים, שאנחנו בצבר שומעים על כמה מומחים שמכינים בביתם חומוס משובח וייחודי בטעמו. אנשים שידועים כמומחי חומוס בסביבה המיידית שלהם ושאי אפשר לקרוא עליהם בשומקום ובוודאי שלא לטעום את החומוס המשובח שלהם. אז יצאנו למסע במהלכו סקרנו את הארץ לאורכה ולרוחבה. איתרנו את אותם מומחים וטעמנו חומוסים משובחים וייחודים בטעמם. היה לנו ברור שהבשורה חייבת להגיע לעם ישראל, אוהב החומוס, במסגרת פסטיבל ייחודי".

 

הפקה: עידית זומר

(צילום מסגרת: רועי מזרחי)

תגובות
התקבלו 1 תגובות
1.  תנו לנו חומוס יהודי וכשר !