כל מה שחם בענף ! אמין, מקצועי ומקיף יותר.
כל יום שני, מדי שבוע
ניוזלטרים נוספים מהענף :
28/09/2017
ניסויים בקד"מ בבני אדם
המדור סוקר מגמות, פרוייקטים ורעיונות מקוריים בתחומי הקד"מ, האירועים והשיווק בחו"ל.
חפש בכתבות:

זווית אישית: איך לחגוג באירוע כשהתקציבים מתכווצים?

מאת: משה אלפיסי /
12.07.2009
/ 9:55

איך לחגוג באירוע כשהתקציבים מתכווצים?


 

רוצים לעשות אירוע גיבוש לעובדים אבל התקציב התכווץ? שואלים את עצמכם היכן אפשר לחסוך? לפניכם מספר פתרונות.

או.קי , קבלנו תקציב ואת המשימה לעשות אירוע גיבוש לעובדים. התקציב נמוך משנה שעברה.על מה נוותר והיכן נתפשר?

על מקום לאירוע קשה לחסוך בצורה דרסטית כי אנחנו רוצים מקום שיעלה בקנה אחד עם מה שהארגון משדר- שאיפה למצוינות, איכות ושירות.

ברגע שבחרנו את התפאורה הנכונה, צריך להתחיל לדאוג לפרטים. ניתן היום להשיג קבלני משנה מצוינים במחירים סבירים (לא מדובר על מחירי רצפה, אם אנחנו עדיין רוצים שיפרגנו לנו למחרת האירוע...) וכדאי לנצל זאת: את ה-DJ נבחר מרשימת המומלצים שהמקום נותן- לרוב ניתן לסמוך על ההמלצה כי ה-DJ הוא לב האירוע ושם אסור להתפשר. עדיף לקחת את עצתו של בעל מקצוע מאשר לסמוך על מישהו שמכיר מישהו שהשכן שלו תקליטן מצוין ושאפשר להשיג אותו בזול. בכלל, צריך להיזהר מהמילה "בזול" ועדיף להתמקד ב "מחיר סביר שמותאם לתקופה".

 

תמיד יש יותר זול, השאלה היא מה מקבלים. אז צלחנו גם את השלב השני וכרגע יש לנו מקום לאירוע ותקליטן עם הרבה המלצות.


 

 

לדפוק את הראש בזול

 

מה נשאר? שתייה, אוכל ותוכנית לערב הגיבוש. לא משנה עם איזה מהשלושה נתחיל, כבר מעכשיו צריך להיזהר עם הצבת תוכניות גרנדיוזיות שבסופו של דבר לא יתאימו לתקציב שברשותנו.

 

נבדוק כיצד ניתן לצמצם את תפריט השתייה מבלי לפגוע בהנאה של החברים כשהם בראש טוב ו"קורעים" את רחבת הריקודים.

 

זה נחמד שיש ויסקי טוב ויוקרתי אך זהו בד"כ מרכיב המייקר את החבילה. לא נתפשר על אלכוהול זול מתוצרת הארץ כי אם אנחנו עושים את האירוע באמצע השבוע, גם אם למחרת העובדים יכולים להגיע שעה מאוחר יותר, כאבי הראש שמהם הם יסבלו יגמרו את יום העבודה.  ולכן, הבסיס הוא אלכוהול טוב אך ללא הדברים היקרים באמת.

אם נודה בזה - מעטים הם הישראלים הצורכים כמויות גדולות של אלכוהול ואם כבר שותים אז זה בד"כ וודקה רד בול, בירה מהחבית ויינות.

כמובן שלצד זה צריכים להיות משקאות קלים-  מוגזים ולא מוגזים מים מינרלים וסודה וכמה בקבוקים לקוקטיילים שיוכלו לתת מענה, בעיקר לנשים, שבכל זאת רוצות לשתות משהו אלכוהולי אבל עדין ובעיקר טעים.

במידה והמנכ"ל אוהב סוג מאוד מסוים ויקר של ויסקי או ברנדי, אפשר לבדוק עם המקום אם זה בסדר שאנחנו נדאג לבקבוק אחד כזה, כדי שנוכל לצפות בפלא של המנכ"ל רוקד (רוב המקומות יסכימו להכניס בקבוק כזה או אחר ללא בעיות מיותרות).

 

 

 

אוכל, קדימה אוכל

 

הגענו לקיבה - רוצים שיראה מכובד אך לא מנקר עיניים. אפשר ללכת על תפריטי דוכנים של מזון באיכות טובה, אוכל טעים - אבל פשוט. לא אנטרקוט ולא פילה ואפילו לא סלמון שנפרס לעיני האורחים, אלא להסתפק בשיפודי פרגית, קבבוני טלה, מנה צמחונית של מוקפץ או פסטה, סלטים וטאבון פוקאצ'ות שנעשה אופנתי מאוד בשנים האחרונות.

 

לטאבון יש גם ערך מוסף - חשוב שיהיה בצק שירפד את הקיבה כששותים אלכוהול...  עוד דרך לחסוך היא להתפשר על כלים חד פעמיים אבל איכותיים - ויש כאלה.

המכשול האחרון שעלינו לעבור הוא תוכן האירוע. ניתן לשלב פעילויות כייפיות שעוזרות לגיבוש העובדים ואינן יקרות מידי. אם בעבר היו הופעות גרנדיוזיות של אומנים מובילים, היום נבחר במשהו מצומצם יותר אך יעיל יותר.

 

אחד הערבים הכי פופולאריים הוא ערב לאס וגאס- קזינו. כולם אוהבים משחקי מזל וכאן אין משמעות באיזה תפקיד אתה בחברה או מהי כמות התארים שיש לך...המזל שווה לכולם.

 

האינטראקציה שנוצרת סביב שולחנות המשחק היא מצוינת, העלות היחסית אינה גבוהה והערב מתנהל בכיף.

בסוף הערב אפשר להעניק פרסים למי ש"הרוויח" הכי הרבה. לא חייבים לתת פרס מפוצץ. התהילה בה זכה המנצח בערב עצמו וארוחת ערב זוגית במסעדה - מספקים בהחלט.

באנו, ראינו, שתינו, אכלנו, שיחקנו - ועכשיו כשמצב הרוח מרומם והאלכוהול זורם, אנחנו מתגלגלים באופן טבעי לרחבת הריקודים להמשכו של ערב בלתי נשכח, והכי חשוב - בתקציב סביר.

 

 

 

 

 

הכותב הינו בעלים ומנכ"ל בית האירועים משכית 3

 

תגובות
אין תגובות למאמר