כל מה שחם בענף ! אמין, מקצועי ומקיף יותר.
כל יום שני, מדי שבוע
ניוזלטרים נוספים מהענף :
26/10/2017
ניסויים בקד"מ בבני אדם
המדור סוקר מגמות, פרוייקטים ורעיונות מקוריים בתחומי הקד"מ, האירועים והשיווק בחו"ל.
חפש בכתבות:

Pepsi MAX Top Street Food

מאת: חדשות מפיק /
15.06.2015
/ 13:45

(צילום: אלעד ברמי)

לרגל החגיגות, אמן ה-fish & chips האגדי צ'ארלי רואן(Charlie Rowan) , השף הראשי של המוסד הלונדוני Geales, יגיע להתארח למשך יומיים במזנון של אייל שני - לקרנבל קולינרי משותף לשתי אגדות אוכל הרחוב במקביל, במשך השבוע יוגשו מנות שף מיוחדות בבתי האוכל המיתולוגיים ברחבי הארץ, ושפים מקומיים יתארחו באופן חד פעמי במוסדות אוכל שונים 

בחודש יוני  2015, בין התאריכים 21-27.6 תציין פפסי מקס שבוע שיחגוג את אוכל הרחוב הישראלי האהוב ביותר ותעלה על נס את מנות הדגל בפנתיאון הקולינרי הישראלי – מפלאפל, שווארמה וסביח ועד פיצה, נקניקיות ו"אנטריקוט בפיתה". 
במסגרת זו, יותר מ-20 מוסדות אוכל רחוב מיתולוגיים ברחבי הארץ יציעו את המנות האהובות שלהם עם טוויסט ייחודי לשבוע הפסטיבל, שפים מקומיים יתארחו וייצרו מנות פיוז'ן חדשות בין אוכל רחוב עממי לקולינריה גבוהה, וישוחרר לרשת סרטון מיוחד בו הסופ נאצי מסיינפלד דוגם את האוכל הישראלי (ונהנה ממנו).
(השף סופ נאצי צילום:אסף שמע)
 
פפסי מקס פותחים במסורת חדשה שבמסגרתה יבחרו מדי שנה את מוסדות אוכל הרחוב המובילים בישראל. בתהליך הבחירה השתתפו שפים מובילים, עיתונאים, בלוגרים, ידוענים וגרגרנים מובילים. אלה בחרו בהליך את המקומות הטובים לטעמם ופפסי מקס שיקללו את רשימת המוסדות המובילים. עם שחרור הרשימה יושק אתר חגיגי בו תפורסם הרשימה המלאה.
 
האירוח הראשי והחד פעמי הינו של  שףCharlie Rowan , השף הראשי של Geales מלונדון, מוסד הפיש אנד צ'יפס הגדול, המוכר ואהוב ביותר בבירה הבריטית, שיגיע לטגן ב"מזנון" של אייל שני - מפגש בו יציעו שני ענקי אוכל הרחוב, מתל אביב ולונדון, פיוז'ן קולינארי ייחודי. רוהאן החל את דרכו בענף המלונאות בבריטניה. במשך 5 השנים האחרונות משמש כשף במסעדת Geales, תחת הנהלת השף אולי ברג'ס (אשר התמחה אצל גורדון רמזי). 
(צילום:אסף שמע)
 
לצד האירוח הבינלאומי, יתארחו 3 שפים מקומיים בשלושה מוסדות אוכל רחוב אהובים:
שפית לילך רווה תתארח בקפה קאימאק בפלורנטין. רווה, המתמחה באוכל אסייתי ובמיוחד במטבח של צפון תאילנד, החלה את דרכה במסעדת פסטיס של השף אייל לביא, שימשה כסו שף במסעדת כתית של השף מאיר אדוני וכן במסעדת נאם 
 
הנחשבת בבנגקוק. 
קאימאק הוא בר-מסעדה צבעוני, צמחוני וקוסמופוליטי המהווה רגע של נחת במרכז שוק לוינסקי עבור רבים. באווירה משפחתית ואירוח מפנק, עם אוכל איכותי המשתנה על בסיס יומיומי ובמחיר הוגן לכל נפש.
רווה תציע לסועדים בקאימק שתי מנות מיוחדות וקינוח:
סלט בורמזי תרד, עגבניות ובוטנים עם שאלוט מטוגן וטופו חומוס פריך
באן גואי - כיסוני בצק אפויים בנוסח ויאטנמי, ממולאים בטופו ובירקות ומוגשים עם אטריות אורז
קרם אורז וחלב קוקוס עם קולי פירות עונתיים ואגוזים בקרמל מלוח.
 
כאמל השלמון, שף מסעדת טורקיז במלון סנט ג'ורג' בי-ם, יתארח במסעדת חאן מנולי ביפו
לקהל התל אביבי תינתן הזדמנות נדירה לטעום מהמנות המופלאות של השלמון, המתמחה באוכל לבנוני.
חאן מנולי היא מסעדה קטנה וביתית של השף פליקס רוזנטל השוכנת במבנה עתיק ביפו אשר שימש בעבר כחאן מרכזי ביפו הקרוי על שם בעליו הארמניים - מנולי. המסעדה מעוצבת בפשטות יפואית-ערבית, עם מטבח פתוח ובמרכזו בוצ'ר ענק הממולא בכל טוב שהביא עמו היום. במסגרת האירוח יכין השלמון את המנות הבאות:
עראייס בשר - פיתה ממולאת תערובת קבב וצלויה על גחלים.
פאתה עוף - מנת חומוס מיוחדת הכוללת גם קרעי פיתה, יוגורט וסמנה בתוספת עוף.
פאתה – מנת חומוס מיוחדת הכוללת גם קרעי פיתה, יוגורט וסמנה.
 
שף יונתן ברוביץ' יגיע להתארח בבית הנקניקיות פרנק. ברוביץ' רכש את השכלתו הקולינארית בניו יורק, והקים בארץ את קפה 48, אשר שיקף את הלכי הרוח והטרנדים של בירת הקולינריה העולמית והוגשו בה מנות בלתי נשכחות כמו לשון כבושה, סלט תאילנדי וקי ליים פאי. ברוביץ' יציע בסניף פרנק באבן גבירול בתל אביב שתי מנות בשריות וקינוח ניו יורקי אלמותי:
כריך השפונדרה של קפה 48 - לחמניות לבנות עם תבשיל שפונדרה, מוגשות עם מלפפונים מוחמצים.
צ'ילי דוג- נקניקייה בלחמנייה עם תבשיל צ'ילי קון קרנה, בצל וגבינת צ'דר.
קראק פאי- פאי שיבולת שועל, חמאה וסוכר, על פי מתכון הקונדיטורית של השף הניו-יורקי דיוויד צ'אנג.
 
ועוד אורח אחד: הסופ נאצי מניו יורק!
לטובת קידום הפסטיבל, הטיסה פפסי מקס במיוחד מחו"ל את השחקן שגילם את דמותו של הסופ נאצי המקורי, הדמות האהובה בדרכה המיוחדת מהסצנה המיתולוגית של סיינפלד, אותה כל חובב הסדרה מכיר ומדקלם בעל פה, כולל המשפט המפורסם "no soup for you". הסופ נאצי הצטלם לסרטון בארץ, אשר יקדם את הפסטיבל באמצעים הדיגיטליים.
 
לו"ז אירוחים
צ'ארלי רוהאן במזנון:
בין התאריכים 22-23/6 משעה 18:00 עד עד 01:00 (או עד שנגמר)
 
כאמל השלמון בחאן מנולי:
יום ד', 24 ליוני בין השעות 18:00-23:00, יום ה', 25 ליוני בין 11:00-16:00
 
לילך רווה בקפה קאימאק:
ימים ג,ד'  23-24 ליוני  בין השעות 17:00-22:30.
 
יונתן ברוביץ' בפרנק:
ימים ד',ה', 24-25 ליוני לאורך כל היום. שעות פתיחה: רביעי 12:00-02:00, חמישי 12:00-04:00
 
תגובות
אין תגובות למאמר