כל מה שחם בענף ! אמין, מקצועי ומקיף יותר.
כל יום שני, מדי שבוע
ניוזלטרים נוספים מהענף :
26/10/2017
ניסויים בקד"מ בבני אדם
המדור סוקר מגמות, פרוייקטים ורעיונות מקוריים בתחומי הקד"מ, האירועים והשיווק בחו"ל.
חפש בכתבות:

9 טיפים להכנת ארוחת אסאדו ברזילאית מושלמת

מאת: עמית דנה - חדשות מפיק /
04.05.2015
/ 10:58
Ready, Set…. SUMMER TIME
אחרי חורף חורפי במיוחד, הקיץ כאן, מה שאומר שעונת המנגלים נפתחה!
אבל רגע לפני שקופצים להביא פרגיות, קבבים, נקניקיות, כנפיים וסטייק שאוכלים רק בסוף,
יש לנו הצעה קצת אחרת עבורך – ארוחת אסאדו ברזילאית אותנטית.
נכון, אנחנו מיד מקשרים אסאדו לארגנטינה, אבל, מסתבר ששכניהם הברזילאים יודעים להכין אסאדו שלא נופל מהארגנטיני ואף עולה עליו באיכות ובטעם. לכן, דיברנו עם שותפינו Meet & Sweets ויחד כתבנו עבורך מדריך מלא החל ממנות ראשונות, דרך תהליך בחירת הבשר וצלייתו, בחירת האלכוהול הנכון, בחירת התוספות הנכונות ועד לקינוח המתאים שיהפוך עוד על האש לחגיגה ברזילאית מקורית. ואל דאגה, יש גם מתכון לצ'ימיצ'ורי.
!Viva Brazil
 
רגע, מה זה אסאדו בעצם?
המילה 'אסאדו' בספרדית משמעותה 'צלוי' והיא מתארת את שיטת הצלייה של הנתח. סוגי הנתחים, גודלם ואפילו משמעות המילה משתנה מעט בין הארצות בדרום אמריקה אך לרוב מדובר בנתח גדול מאד (בארגנטינה למשל, לא צולים נתחים שגודלם קטן יותר מקילוגרם שלם!) שנצלה באיטיות על גחלים לוחשות. לאחר מכן, ניתן לצלות על המנגל גם נקניקיות צ'וריסו או מטעמים ספרדיים אחרים.
אחרי שהחכמנו, הנה 9 טיפים, באדיבות Meet & Sweets, להכנת אסאדו מושלם.

באדיבות: Meet&Sweet

מה לראשונות?
אם בחרת בארוחת אסאדו מסורתית, צריך לקחת בחשבון שהבשר הוא השחקן הראשי כאן ומנות ראשונות כבדות לא ילכו אתו טוב. לכן, עדיף לפתוח את הארוחה עם דברים קלילים - סלט עגבניות שרי ושום, דלעת ערמונים צלויה, קלחי תירס על האש או מנה ברזילאית מוכרת - Pão de queijo שהיא מנה המורכבת מלחמניות גבינה מסורתיות.
 
איך בוחרים את הבשר?
לרוב, נתח האסאדו הוא נתח שנחתך מן הצלעות של הפרה. מדובר בנתח גדול הנקרא בעברית 'קשתית', או כפי שכנראה הקצב שלך מכיר אותו – 'שפונדרה'. זהו נתח עם עצמות, בעל טעם ייחודי שמצריך צלייה איטית וסבלנית. גם אם בחרת בנתח אחר, יש להקפיד על נתח גדול ועסיסי, טרי ואיכותי. אם במקרה הקצב שלך סגור ואין ברירה אלא לרכוש בשר קפוא, יש לתת לו את הזמן להפשיר בצורה הטובה ביותר – רק בתוך המקרר ולא בטמפרטורת החדר (או חלילה תחת מים חמים!) למשך כמה שעות טובות (עדיף לילה לפני) עד שיגיע להפשרה מלאה.
 
יצירת אש נכונה
בניגוד לחברותינו הנקניקיות, הפרגיות ושאר השיפודים, אסאדו ממש לא אוהב להישרף טוב טוב. 
האסאדו צריך להיות רחוק מאש, על גחלים אדומות ואפורות וחום רגוע, כדי לאפשר צלייה איטית ובשר רך. הברזילאים אפילו מודדים מרחק של בין 15 ל-20 סנטימטרים בין הגחלים לנתח. 
 
באדיבות: Meet&Sweet

הטיפול בנתח
בטוח שהתיבול של אימא/סבתא/דודה הוא הכי הכי לבשר ואין מנגל בלעדיו.
אבל כשזה נוגע לאסאדו, עדיף להתעסק עם הבשר כמה שפחות, כלומר- בלי מרינדות מסובכות, בלי השרייה, אלא רק נתח טוב עם מלח ופלפל, ואם אתם מתעקשים גם קצת שמן זית. את הבשר נהוג ללוות ברוטב צ'ימיצ'ורי שמוגש בצד, המספק תוספת טעם. כבר אמרנו שיש מתכון בסוף?
 

באדיבות: Meet&Sweet

סבלנות
הצלייה של האסאדו היא ארוכה והיא לא מתאימה למנגל חפיף על חוף הים. הנתח, תלוי בגודלו, צריך לשכב על המנגל לפחות שעה וחצי או שעתיים על חום עדין, על מנת להשיג את התוצאה הרכה, העסיסית והנכונה. מצד שני, זה מפנה המון זמן התעסקות כך שאפשר להיכנס לאייפון בפעם ה-100 ברבע שעה. סתם לא, אפשר לשבת ולדבר עם החברים, להתעדכן בכל מה שחדש וכמובן לתת לבטן לעכל את המנות הראשונות ולהכין את עצמה לאסאדו שמתבשל לו שם לאיטו. אבל לא להזניח אותו כן? מדי פעם צריך לתת גיחה על מנת לבדוק שהוא לא נשרף. לא חבל? עד שהגענו עד לפה. 
 
באדיבות: Meet&Sweet

ועוד טיפה סבלנות
רגע! לא לאכול עדיין! אנחנו יודעים שזה כמעט בלתי אפשרי אבל גם לאחר שהנתח יורד מן האש צריך לכסות אותו ולתת לו עשר דקות על צלחת או על קרש חיתוך מעץ כדי לכלוא את כל המיצים של הבשר בפנים כך שלאחר הפריסה להגשה, המיצים יישארו בתוך הבשר העסיסי ולא יתפזרו על הצלחת. 
 
תוספות גברותיי ורבותיי, תוספות
האסאדו הוא נתח כבד, גדול ובתקווה – מאד עסיסי. למרות שאנחנו הישראלים מאד אוהבים שולחן ענק עם סלטים, פיתות, חמוצים ועוד, האסאדו דווקא מבקש תוספות קלילות יותר – סלט עלים רענן, תפוח אדמה אפוי, רוטב צ'ימיצ'ורי חמצמץ וזהו. הכל בשביל לא לגנוב לאסאדו את הפוקוס ואת המקום בבטן.
 
משהו לשתות?
בכל הנוגע למשקאות, כידוע, היין האדום הוא חברו הטוב ביותר של הבשר. אנחנו ממליצים על מלבק, יין אדום שמשתלב נהדר עם בשרים, גבינות חריפות ומאכלי עגבניות. אבל בניגוד לתיאוריות – לא רק יין ילווה את הבשר בצורה מוצלחת. גם קוקטיילים קפואים - מרגריטה או דאקירי קפוא על בסיס פירותי ומרענן ילכו מעולה עם הארוחה, במיוחד בקיץ החם. גם הבירות לא מקופחות וההמלצה היא על בירות סטאוט, בירה כהה עם אחוז אלכוהול נמוך יחסית, כמו גינס או מרפי'ס. לסיום הארוחה בצורה המוצלחת ביותר - אל תוותרו על כוס קוניאק או ברנדי כדיז'סטיף המושלם.  
 
תפריט קינוחים מישהו?
גם כאן, כמו במנות הראשונות, מומלץ להימנע מקינוחים כבדים. אנחנו הולכים לאכזב את כל חובבי השוקולד והקרמים ולהמליץ על קינוחים קלילים ופירותיים לאחרי הבשר. הכינו סלט פירות אקזוטי המשלב בתוכו פירות טרופיים כמו מנגו, אננס או פסיפלורה, או קינוחי פבלובה אישיים - כוסות מרנג עם קציפה קלילה ופירות טריים מעל. 
 
והתוספת שאי אפשר בלעדיה – צ'ימצ'ורי
מתכון להכנת רוטב צ'ימיצ'ורי אותנטי:
כוס פטרוזיליה קצוצה היטב
אורגנו טרי קצוץ (אם אין, גם כף של תבלין אורגנו יבש מספיקה)
3 שיני שום קצוצות
כפית וחצי של חומץ בן יין
חצי כוס שמן זית
כפית מלח + רבע כפית פלפל שחור + רבע כפית צ'ילי גרוס
אחרי שכל המרכיבים קצוצים היטב, מערבבים בקערית ומגישים מיד לצד הסטייק. 
 
ואחרי שניגבנו את כל הריר, אנחנו מקווים שלמדת, נהנית מהקריאה ושקלת בכובד ראש להזמין אותנו לעל האש הבא שלך.
בתיאבון! 
צוות אתר מפיק ו-Meet & Sweets קייטרינג ברזילאי.
תגובות
אין תגובות למאמר