כל מה שחם בענף ! אמין, מקצועי ומקיף יותר.
כל יום שני, מדי שבוע
ניוזלטרים נוספים מהענף :
13/08/2017
ניסויים בקד"מ בבני אדם
המדור סוקר מגמות, פרוייקטים ורעיונות מקוריים בתחומי הקד"מ, האירועים והשיווק בחו"ל.
חפש בכתבות:

פסטיבל 'מהשדה לצלחת' חוזר

מאת: חדשות 'מפיק' /
11.05.2014
/ 13:14

בעקבות ההצלחה הגדולה של האירוע בשנה שעברה, פסטיבל האוכל החקלאי - 'מהשדה לצלחת' חוזר, ויתקיים זו השנה השנייה ביוזמת עמותת התיירות שקמה בשור. הפסטיבל יציג את הטעמים המיוחדים לצפון הנגב ואת חומרי הגלם האופייניים לאזור – תפוחי אדמה ובטטה, גזר ועגבניות, בצל ועשבי תיבול, גבינות, שמן זית ועוד. בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, סיורים קולינריים בין פינות חמד נסתרות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות מפתיעות של מאפים ולצידם חוויות חקלאיות–קולינריות לכל המשפחה, בהן יוכלו המשתתפים לחוות את התהליך שעוברים גידולי האזור מהשדה לצלחת ולהכיר את האנשים שעומדים מאחוריהם.

את הפסטיבל יפתח 'פסטיבל יין הקיבוצים' בקיבוץ זיקים- בו ישתתפו מיטב יקבי הבוטיק הישראליים, שיציגו לטעימות את מיטב היינות לצד דוכני מזון ומעדנים, בעוד על הבמה תופיע הזמרת עלמה זוהר עם מיטב הלהיטים שלה.

עוד במסגרת הפסטיבל - יריד קיבוצי בניחוח שבועות בקיבוץ כרמים, עם דוכני אוכל מתוצרת האזור; סדנאות להכנת גבינות, פעילויות ספורט, בית קפה קיבוצי ועוד; סדנאות יצירה אקולוגיות, משחקי מים ועוד המון הפתעות. 
 
פסטיבל מהשדה לצלחת
(צילום: שי שמואלי)
 
בפסטיבל יתקיימו מופעי בישול, הדגמות וסדנאות ייחודיות עם שפים מובילים מהשורה הראשונה. עשרות חוות חקלאיות, מסעדות כפריות, קונדיטוריות קטנות ושפים שורשיים יפתחו את שעריהם למבקרים שיוכלו להנות ממטעמים טריים שהגיעו מהשדה, היישר לצלחת.
 
תגובות
אין תגובות למאמר