כל מה שחם בענף ! אמין, מקצועי ומקיף יותר.
כל יום שני, מדי שבוע
ניוזלטרים נוספים מהענף :
26/10/2017
ניסויים בקד"מ בבני אדם
המדור סוקר מגמות, פרוייקטים ורעיונות מקוריים בתחומי הקד"מ, האירועים והשיווק בחו"ל.
חפש בכתבות:

פסטיבל האוכל 'מהשדה לצלחת' יוצא לדרך

מאת: חדשות 'מפיק' /
21.05.2013
/ 12:43

במהלך השנים האחרונות התפתחה בצפון הנגב תיירות חקלאית ענפה. סיורי קטיף בחממות, איסוף תפוחי אדמה ושלל חוויות נוספות הנגזרות מעצם היותו של האזור מעין "אסם התבואה של ישראל", כמו שהוגדר בעבר. לצד כל אלה החלו לנבוט יוזמות קולינריות בהן מסעדות קטנות, סדנאות בישול, קונדיטוריות ביתיות ועוד.

פסטיבל האוכל החקלאי 'מהשדה לצלחת', אשר מתקיים השנה לראשונה ביוזמת עמותת התיירות שקמה בשור ובסיוע משרד התיירות, ייקח את היוזמות האלה צעד קדימה בניסיון לחבר בין הקולינריה והטבע. בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות מפתיעות של מאפים ולצידם המון חוויות חקלאיות – קולינריות לכל המשפחה, בהן יוכלו המשתתפים לחוות את התהליך שעוברים גידולי האזור מהשדה לצלחת ולהכיר את האנשים שעומדים מאחוריהם.

פסטיבל מהשדה לצלחת

(צילום: שי שמואלי)

בין האירועים המיוחדים שיחכו למשתתפים בפסטיבל- השף רודד ממושב שרשרת יציע סדנאות בישול בביתו, בהן ישולבו ירקות שמגדלים חקלאי המושב; 'מטעמי קוצ'ין' שבמושב נבטים יגישו ארוחות ביתיות מהמטבח הקוצ'יני העשיר; ב'חצר של אורה' במושב כפר מימון יוציאו את המשתתפים לסיור בבוסתן ובו 80 סוגי פירות אקזוטיים מהם ילמדו להכין ריבות; בחוות 'אל היען' יוגשו ארוחות המבוססות על תנובת החווה והאזור, בהן מנת ביצי שלו מלהקת השלווים שגדלה בחווה. מלבד הארוחות יחגגו שם את הפסטיבל במסיבה עברית בסגנון 'בירה ונשירה'.
 
עוד באירוע- סדנת קציר שיבולים באמצעות מגל, טחינה באבני ריחיים וגיבון גבינות; סיורים חקלאיים בחממות; חוויה בדואית ייחודית שתתחיל בסיור גששות ותסתיים בארוחת מטפונה עם תוספות מפנקות וקפה מריר; סדנאות הגמעת טלאים; יריד אורגני, שוק איכרים מקומי במתחם מוזיאון המים בקיבוץ ניר עם ועוד.
 
פסטיבל 'מהשדה לצלחת' יתקיים בין התאריכים 30/5-8/6, בסופי השבוע.
 
תגובות
אין תגובות למאמר