פסטיבל 'אוכל כפרי', ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ובשיתוף עמותת התיירות יואב-יהודה, מציין את שנתו ה-11, ויתקיים בתאריכים 4-26 במרץ. הפסטיבל מציע אירוח אתני ואותנטי עם מאכלים וטעמים כפריים.
אזור מטה יהודה, הנמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, מפתח אט אט תעשייה חדשה- מבשלות הבירה הביתיות, שנפתחות בטפטוף עיקש ומונות כיום כבר 7 מבשלות הממוקמות באזור מטה יהודה ואף התאגדו לאחרונה ויצרו את 'מועדון מבשלות הבירה'.
הפסטיבל יציע ארבעה סופי שבוע של חגיגות שבמרכזן האוכל הכפרי העונתי, מלווה בשפע של טיולים, אירועי מוסיקה, סדנאות אמנים וביקור ביקבי היין ובמבשלות הבירה.
בסוף שבוע של ה-18-19 במרץ, יתקיימו 'חגיגת מבשלות הבירה הכפריות של מטה יהודה', בהן כל מבשלות האזור יתאחדו במתחם בית העם של גבעת ישעיהו לחגיגה של טעימות.
המבשלות שישתתפו הן: 'אביר האלה', 'Gal's', 'עמק האלה', 'רונן', 'השחר', 'בירבר', ו'נגב'.